Kims Frågestund 7 september 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Vi ska köra 12 frågor och en utslagsfråga. Ta fram penna och papper, för nu sätter vi igång.

1. På vilken Medelhavsö heter huvudstaden Valletta?

A. Sardinien B. Malta C. Sicilien D. Kreta

Rätt svar: B. Malta

2. Vad heter fjäril på tyska?

A. Schmetterling B. Messerschmidt C. Blitzkrieg D. Lederhosen

Rätt svar: A. Schmetterling

3. Vad av följande är namnet på en film med Brad Pitt?

A. World War X B. World War Y C. World War W D. World War Z

Rätt svar: D. World War Z

4. Vad heter Sveriges äldsta universitet?

A. Lunds universitet B. Uppsala universitet C. Göteborgs universitet D. Umeå universitet

Rätt svar: B. Uppsala universitet

5. Vem var programledare för barnprogrammet Vilse i pannkakan?

A. Staffan Westerberg B. Magnus Härenstam C. Brasse Brännström D. Beppe Wolgers

Rätt svar: A. Staffan Westerberg

6. Vad heter TELE2:s reklammaskot som är ett svart får?

A. Kevin B. Frank C. Jonas C. Per

Rätt svar: B. Frank

7. Hur gammal måste man vara för ta ett motorcykelkörkort?

A. 16 år B. 17 år C. 18 år D. 19 år

Rätt svar: C. 18 år

8. I vilket land ligger städerna Kanpur och Dharamsala?

A. Nepal B. Bangladesh C. Sri Lanka D. Indien

Rätt svar: D. Indien

9. Vad heter seriefiguren Alfons Åbergs hemlige vän?

A. Mållgan B. Morgan C. Magnus D. Albert

Rätt svar: A. Mållgan

10. Vem av evangelisterna har lejonet som symbol?

A. Matteus B. Markus C. Lukas D. Johannes

Rätt svar: B. Markus

11. Vad heter planeten Jupiters största måne?

A. Europa B. Io C. Ganymedes D. Titan

Rätt svar: C. Ganymedes

12. Vad heter huvudstaden i Niue?

A. Alofi B. Yaren C. Suva D. Nuku’alofa

Rätt svar: A. Alofi

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande filmer efter produktionsår. Börja med den äldsta.

A. Ömhetsbevis B. Flykten från New York C. Midnight Cowboy D. Superman

Rätt svar:

C. Midnight Cowboy – 1969 D. Superman – 1978 B. Flykten från New York – 1981 A. Ömhetsbevis – 1983

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

 

Kommentera