Kims Frågestund 8 februari 2016

God morgon och mycket välkomna till min frågestund igen. Nu kör vi igång!

1. Från vilken frukt får man kopra?

A. Kaktusar B. Fikon C. Kokosnötter D. Persikor

Rätt svar: C. Kokosnötter

2. I vilket land ligger delstaten Andrha Pradesh?

A. Pakistan B. Brasilien C. Indien D. Sri Lanka

Rätt svar: C. Indien

3. I vilken sport var JoeDiMaggio världskänd för?

A. Baseboll B. Basket C. Amerikansk fotboll D. Ishockey

Rätt svar: A. Baseboll

4. Vilken amerikansk tv-series signaturmelodi heter I’ll Be there for you?

A. Will & Grace B. Vänner C. Frasier D. Skål!

Rätt svar: B. Vänner

5. I vilket Super Mario-spel mötte man för första gången Luigis rival, Waluigi?

A. Mario Golf B. Mario Kart C. Mario Tennis D. Mario Baseball

Rätt svar: C. Mario Tennis

6. Vad av följande är en indisk helig stad?

A. Islamabad B. Dhaka C. Colombo D. Varanasi

Rätt svar: D. Varanasi

7. Vem ska pryda den nya 1000-lappen?

A. Evert Taube B. Greta Garbo C. Ingmar Bergman D. Dag Hammarsköld

Rätt svar: D. Dag Hammarsköld

8. Vad var rocklegenden Ian Fraser Kilmisters smeknamn?

A. Larry B. Lemmy C. Iggy D. Ludwig

Rätt svar: B. Lemmy

9. I vilket land ligger Atacamaöknen som är världens torraste plats?

A. Botswana B. Chile C. Peru D. Egypten

Rätt svar: B. Chile

10. Vad heter Katten Gustafs skapare?

A. Bill Waterson B. Lee Falk C. Jim Davis D. Lars Mortimer

Rätt svar: C. Jim Davis

11. Vad heter huvudstaden i Lesotho?

A. Maseru B. Mbanane C. Addis Abeba D. Maputo

Rätt svar: A. Maseru

12. Vilken av följande Tom Hanks-filmer kom först?

A. Big B. Cast Away C. Sömnlös i Seattle D. Philadelphia

Rätt svar: A. Big, 1988

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande dagstidningar i ordning när dem publicerades för första gången. Börja med den äldsta.

A. Expressen B. Aftonbladet C. Göteborgs-Posten D. Norrköpings Tidning

Rätt svar: D. Norrköpings Tidning, 1758 C. Göteborgs-Posten, 1813 B. Aftonbladet, 1830 A. Expressen, 1944

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

021

 

Kommentera