Kims Frågestund 8 juni 2015

God morgon och välkomna till Kims Frågestund igen. Ta fram penna och papper för nu kör vi igång.

1. Vad heter Joyce Carol Oates roman om Marilyn Monroe?

A. Brunette B. Blonde C. Black D. Marilyn’s Dead

Rätt svar: B. Blonde

2. Vilken skotsk stad ligger nära vid bukten Moray Firth?

A. Aberdeen B. Glasgow C. Inverness D. Dundee

Rätt svar: C. Inverness

3. Vad heter Sveriges längsta älv?

A. Klarälven B. Kalixälven C. Ångermanälven D. Dalälven

Rätt svar: Klarälven 760 km

4. Hur många Mums-Mums finns det i Cloettas klassiska förpackning?

A. 3 B. 4 C. 5 D. 6

Rätt svar: B. 4

5. Vilket av följande alternativ är INTE en Pokémon?

A. Pikachu B. Squirtle C. Bulbasur D. Frodo

Rätt svar: D. Frodo

6. I vilket land ligger staden Bergamo där Glenn Strömberg har spelat med laget Atalanta?

A. Frankrike B. Italien C. Spanien D. Grekland

Rätt svar: B. Italien

7. Vilket artistnamn använde Daniel Karlsson i Melodifestivalen 2011 då han framförde bidraget Oh My God?

A. The Godinker B. The Animanic C. The Moniker D. The Jaguar

Rätt svar: C. The Moniker

8. Vad av följande är en hitlåt av Toni Braxton?

A. Undo my Pain B. Unbreak my heart C. Unchain my love D. Untie my soul

Rätt svar: B. Unbreak my heart

9. Vad heter huvudstaden i delstaten Idaho?

A. Boise B. Topeka C. Omaha D. Seattle

Rätt svar: A. Boise

10. Vem av bröderna Marx var äldst?

A. Harpo B. Groucho C. Zeppo D. Chico

Rätt svar: B. Groucho

11. Vilken produkt utseddes till Årets julklapp 2004?

A. Tamagochi B. Platt-TV:n C. Upplevelsen D. Pokerset

Rätt svar: B. Platt-TV:n

12. I vilken stad ligger Stegeholms slottsruin?

A. Oskarshamn B. Kalmar C. Västervik D. Vimmerby

Rätt svar: C. Västervik

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande affärsmän i ordning efter födelseår. Börja med den yngsta.

A. Donald Trump B. Bill Gates C. Ted Turner D. Rupert Murdoch

Rätt svar: B. Bill Gates, 1955 A. Donald Trump, 1946 C. Ted Turner, 1938 D. Rupert Murdoch, 1931

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera