Kims Frågestund 9 mars 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Vi ska ställa 12 frågor och en utslagsfråga. Nu börjar vi med frågesporten. P.S. Glöm inte penna och papper.

1. Var bor kungen?

A. Gunnebo slott B. Drottningholms slott C. Läckö slott D. Kalmar slott

Rätt svar: B. Drottningholms slott

2. På vilken italiensk ö ligger städerna Taormina och Ragusa?

A. Sardinien B. Capri C. Sicilien D. Pantelleria

Rätt svar: C. Sicilien

3. Vilket är Hallands landskapsfisk?

A. Sik B. Lake C. Strömming D. Lax

Rätt svar: D. Lax

4. Vad heter världens djupaste sjö?

A. Bajkalsjön B. Aralsjön C. Kaspiska havet D. Lake Superior

Rätt svar: A. Bajkalsjön

5. I vilken animerad tv-serie heter huvudfigurerna Homer och Marge?

A. Familjen Flinta B. Simpsons C. Jetsons D. Hos Musse

Rätt svar: B. Simpsons

6. På vilken veckodag infaller julaftonen 2015?

A. Fredag B. Måndag C. Torsdag D. Onsdag

Rätt svar: C. Torsdag

7. I vilket landskap ligger orterna Alfta och Delsbo?

A. Östergötland B. Västerbotten C. Lappland D. Hälsingland

Rätt svar: D. Hälsingland

8. Vem var USA:s president efter mordet på John F Kennedy 1963?

A. Lyndon Johnson B. Dwight D Eisenhower C. Harry Truman D. Franklin D Roosevelt

Rätt svar: A. Lyndon Johnson

9. I vilket land heter presidenten Daniel Ortega?

A. Nicaragua B. Honduras C. Guatemala D. Belize

Rätt svar: A. Nicaragua

10. Vem har skrivit boken Bel-Ami som kom 1885?

A. Albert Camus B. Guy de Maupassant C. Robert Pinget D. Michel Deon

Rätt svar: B. Guy de Maupassant

11. I vilket land ligger orterna Slupsk och Koszalin?

A. Ryssland B. Polen C. Litauen D. Slovakien

Rätt svar: B. Polen

12. Vad är riktnumret till Gnesta?

A. 0976 B. 0176 C. 0241 D. 0158

Rätt svar: D. 0158

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande ord så att det bildar titeln på en skräckfilm med Wilhelm Dafoe.

A. Shadow B. The C. Vampire D. Of

Rätt svar:

A. Shadow D. Of B. The C. Vampire

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera