Kims Frågestund 9 november 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Ta fram penna och papper, för nu drar vi igång.

1. Till vilket land tillhör Grönland?

A. Sverige B. Finland C. Danmark D. Norge

Rätt svar: C. Danmark

2. Vad heter Musse Piggs flickvän?

A. Molly B. Mimmi C. Maria D. Magdalena

Rätt svar: B. Mimmi

3. Vem var det som sköt president John F Kennedy i Dallas 1963?

A. Booth B. Petersson C. Hughes D. Oswald

Rätt svar: D. Oswald

4. Vilken av följande floder rinner genom Texas?

A. Mississippi B. Missouri C. Colorado D. Rio Grande

Rätt svar: D. Rio Grande

5. Vad heter den dåliga förloraren som medverkade i Arne Hegerfors reklamfilm?

A. Aleksej B. Anders C. Per D. Johan

Rätt svar: A. Aleksej, Jag menade Wien

6. Vad heter god jul på spanska?

A. Buon Natale B. Feliz Navidad C. Merry Christmas D. Glaedelig Jul

Rätt svar: B. Feliz Navidad

7. I vilken animeserie kan man stöta på figuren Chibusa?

A. One Piece B. Pokemon C. Sailor Moon D. Cardcaptor Sakura

Rätt svar: C. Sailor Moon

8. Vad heter Rysslands högsta berg som ligger i Kaukasus?

A. Elbrus B. Halde fjäll C. Pskov D. Kalingrad

Rätt svar: A. Elbrus, 5642 m

9. Vem hade en stor hit med sommarhiten In the Summertime?

A. Mango Jerry B. Banana Jerry C. Mungo Jerry D. Michael Jerry

Rätt svar: C. Mungo Jerry

10. I vilket land ligger städerna Ostrava och Plzen?

A. Slovakien B. Ungern C. Polen D. Tjeckien

Rätt svar: D. Tjeckien

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande julmatsrätter i bokstavsordning.

A. Julskinka B. Vörtbröd C. Julmust D. Janssons frestelse

Rätt svar: D. Janssons frestelse C. Julmust A. Julskinka B. Vörtbröd

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen! Ha det så bra!

Skribent: Kim Westman

Kommentera