Kims Frågestund Disneyspecial 29 februari 2016

God morgon och välkomna till frågestunden. Idag med massor av Disneyfrågor. Alla ni Disney-fans, nu kör vi igång.

1. Vad hette Musse Piggs första kortfilm som kom 1928?

A. Musse på husvagnssemester B. Musse i Afrika C. Musse som ångbåtskalle D. Musse firar jul

Rätt svar: C. Musse som ångbåtskalle – Steamboat Willie

2. Vem gjorde sin kortfilmsdebut med Den kloka hönan från 1934?

A. Långben B. Kalle Anka C. Piff & Puff D. Pluto

Rätt svar: B. Kalle Anka

3. Vilken av följande sånger finns INTE med i Disneyfilmen Aristocats från 1970?

A. Alla snubbar vill ju vara katt B. Thomas o’Malley C. Bli vår gäst D. Pourquoi?

Rätt svar: C. Bli vår gäst – Skönheten och odjuret

4. Vad hette Walt Disneys första långfilmsdebut från 1937?

A. Pinocchio B. Snövit och de sju dvärgarna C. Bambi D. Dumbo

Rätt svar: B. Snövit och de sju dvärgarna

5. Vem gjorde den svenska rösten till Aladdin i filmen med samma namn från 1992?

A. Sven Wollter B. Jan Malmsjö C. Peter Jöback D. Bert-Åke Varg

Rätt svar: C. Peter Jöback

6. Vad heter Aladdins ärkefiende i den första och andra filmen?

A. Lex Luthor B. Mohammed C. Jafar D. Sebastian

Rätt svar: C. Jafar

7. Vad heter Disneysången The Bare Necessities på svenska?

A. En helt ny värld B. Havet är djupt C. Hakuna Matata D. Var nöjd med allt som livet ger

Rätt svar: D. Var nöjd med allt som livet ger

8. Vilken av följande Disney-TV-serier hade premiär först?

A. Phineas & Ferb B. Ducktales C. Bumbibjörnarna D. Räddningspatrullen

Rätt svar: C. Bumbibjörnarna – 1985

9. Vad heter animationsstudion som är tillsammans i Disney-gruppen?

A. Dreamworks B. Warner Bros. Animation C. Studio Ghibli D. Pixar

Rätt svar: D. Pixar

10. Vad heter Disneyfiguren Benjamin Syrsa på engelska?

A. Mickey Mouse B. Jiminy Cricket C. Donald Duck D. Gepetto

Rätt svar: B. Jiminy Cricket

11. När lanserades Disney Channel i Sverige?

A. 2003 B. 2004 C. 2005 D. 2006

Rätt svar: A. 2003

12. I vilken storstad utspelar sig filmen Oliver och gänget från 1988?

A. San Francisco B. Los Angeles C. Chicago D. New York

Rätt svar: D. New York

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande Disneyprinsessor i alfabetisk ordning.

A. Belle B. Jasmine C. Pocahontas D. Ariel

Rätt svar:

D. Ariel A. Belle B. Jasmine C. Pocahontas

Och det var allt från Disney-specialen. Vi ses nästa gång igen!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera