Kims Frågestund Omgång 10

God middag och välkomna alla geniknölare hit till Kims Frågestund! Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågestunden.

1. I vilket land kan man besöka Parthenon-templet?

A. Spanien B. Italien C. Grekland D. Portugal

Rätt svar: C. Grekland

2. Hur mycket är 100/4?

A. 25 B. 50 C. 75 D. 100

Rätt svar: A. 25

3. Vem spelade huvudrollen som Axel Foley i Snuten i Hollywood-filmerna?

A. Denzel Washington B. Martin Lawrence C. Samuel L. Jackson D. Eddie Murphy

Rätt svar: D. Eddie Murphy

4. Vad får du om du har beställt en Frittata i en italiensk restaurang?

A. Pastarätt B. Omelett C. Potatisrätt D. Kötträtt

Rätt svar: B. Omelett

5. Vilken av följande skotska städer har störst invånarantal?

A. Inverness B. Aberdeen C. Dundee D. Glasgow

Rätt svar: D. Glasgow

6. Vilken av följande planeter har inga månar?

A. Jupiter B. Merkurius C. Neptunus D. Mars

Rätt svar: B. Merkurius

7. Vem har skrivit musiken till filmen Dansar med vargar?

A. John Williams B. Steven Spielberg C. George Lucas D. Spike Lee

Rätt svar: A. John Williams

8. Vilket ord fattas i det berömda ordspråket Ju fler kockar desto…?

A. Sämre humör B. Sämre soppa C. Sämre smör D. Sämre sjukdomar

Rätt svar: B. Sämre soppa

9. Vilken av följande barnprogramserier hade premiär först?

A. Beppes Godnattstund B. Scooby-Doo C. Anita och Televinken D. Familjen Flinta

Rätt svar: D. Familjen Flinta

10. I vilket land ligger staden Tanger?

A. Egypten B. Algeriet C. Libyen D. Marocko

Rätt svar: D. Marocko

11. Vad heter huvudstaden i Kirgizistan?

A. Bisjkek B. Almaty C. Aschgabat D. Dusjanbe

Rätt svar: A. Bisjkek

12. Vem av följande skådespelare har aldrig spelat rollen som Jesus?

A. Max von Sydow B. Willem Dafoe C. Charlton Heston D. Jeffrey Hunter

Rätt svar: C. Charlton Heston

Utslagsfrågan:

Sätt ihop bokstäverna så att det bildar namnet på ett mycket känd varuhusföretag.

A. K B. E C. I D. A

C. I

A. K

B. E

D. A

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera