Kims Frågestund Omgång 9

God middag och välkomna till min frågestund! Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

Första frågan gäller 5 000 poäng.

1. Under vilket smeknamn känner vi den gamle Bingolotto-programledaren Leif Olsson?

A. Vagnen B. Loket C. Tåget D. Konduktörn

Rätt svar: B. Loket

Nästa fråga: 10 000 poäng (säkerhetsnivå).

2. I vilket land kan du sola och bada i Algarve-kusten?

A. Spanien B. Frankrike C. Portugal D. Italien

Rätt svar: C. Portugal

Nästa fråga: 20 000 poäng.

3. Vad innehåller marsipan främst av?

A. Mandel och socker B. Ister och molass C. Vanilj och cashewnötter D. Jordnötter och honung

Rätt svar: A. Mandel och socker

Nästa fråga: 30 000 poäng.

4. Med vem gifte Tom Cruise sig 2006 innan de skildes 2011?

A. Nicole Kidman B. Katie Holmes C. Reese Whiterspoon D. Scarlett Johansson

Rätt svar: B. Katie Holmes

Nästa fråga: 50 000 poäng.

5. I vilken stad kan du besöka Stefansdomen?

A. Salzburg B. Wien C. Innsbruck D. Graz

Rätt svar: B. Wien

Nästa fråga: 75 000 poäng.

6. Vem har skrivit romanen Skuggor över Södern som blev en film med Gregory Peck?

A. Harper Lee B. Ernest Hemingway C. John Steinbeck D. Stephen King

Rätt svar: A. Harper Lee

Nästa fråga: 100 000 poäng (säkerhetsnivå).

7. I vilket tv-program gjorde Tore Kullgren känd?

A. Du är vad du äter B. FC Z C. Kustbevakarna D. Tre kronor

Rätt svar: B. FC Z

Nästa fråga: 150 000 poäng.

8. Vem har regisserat filmen Solens rike som kom 1987?

A. George Lucas B. Chris Columbus C. Steven Spielberg D. Spike Lee

Rätt svar: C. Steven Spielberg

Nästa fråga: 225 000 poäng.

9. Om du är en grekisk muse, vem är din pappa?

A. Mars B. Poseidon C. Zeus D. Cupid

Rätt svar: C. Zeus

Nästa fråga: 350 000 poäng.

10. Vad är huvudingrediensen i den italienska maträtten Pasta alla Norma?

A. Basilika B. Köttfärs C. Tomater D. Citron

Rätt svar: C. Tomater

Nästa fråga: 500 000 poäng.

11. När slutade finska vinterkriget?

A. 1938 B. 1939 C. 1940 D. 1941

Rätt svar: C. 1940

Sista frågan nu: 1 000 000 poäng.

12. Vad är lusitano för slags djur?

A. Hund B. Krabba C. Katt D. Häst

Rätt svar: D. Häst

Och nu: Utslagsfrågan.

Ordna skolloven i rätt ordning. Börja med den som kommer först.

A. Påsklov B. Sportlov C. Jullov D. Höstlov

Rätt svar: B. Sportlov A. Påsklov D. Höstlov C. Jullov

Och det var allt från frågestunden för den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera