Kims Frågestund Special 14 september 2015

God morgon och varmt välkomna till frågestunden igen. Idag ska frågorna specialisera på 25-årsjubilerade:

TV4!

Jag kommer att ställa 15 frågor. Och varje fråga har ett videoklipp i sig. Det första frågan ska handla om TV4:s allra första Nyhetssändning den 15 september 1990. Med en mycket ung Bengt Magnusson.

Frågan blir: Vilken känd person dyker upp i slutet av sändningen och läser en dikt av P.C. Jersild?

A. Ingvar Oldsberg B. Ernst-Hugo Järegård C. Magnus Härenstam D. Sven-Bertil Taube

Rätt svar: B. Ernst-Hugo Järegård

 

Fråga nummer 2 ska handla om 1991 och det är 2-delad fråga. Det första klippet vi ska se är från Jeopardy! med Magnus Härenstam. Här tävlar en mycket rutinerad Alice Timander från 1996.

Hur mycket pengar hade Alice innan andra omgången skulle börja?

A. -1.100 kronor B. -1.200 kronor C. -1.300 kronor D. -1.400 kronor

Rätt svar: C. -1.300 kronor

Nästa fråga från samma årtal började Bingolotto att sändas. Och nu ska vi se ett klipp ifrån det allra första programmet.

Frågan lyder: Hur många brickor sålde Bingolotto till det första sändningen med Leif Loket Olsson?

A. 65.000 brickor B. 75.000 brickor C. 85.000 brickor D. 95.000 brickor

Rätt svar: B. 75.000 brickor

 

Nästa fråga ska handla om året 1992 då Nyhetsmorgon började och sändas. Vilka var de första programledarna för Nyhetsmorgon?

A. Malou von Sivers och Fredrik Belfrage B. Malou och Bengt Magnusson C. Malou och Peter Jihde D. Malou och Jenny Strömstedt

Rätt svar: B. Malou von Sivers och Bengt Magnusson

Nästa fråga ska handla om Rickard Sjöberg. Rickard Sjöberg är mannen som leder Postkodmiljonären varje vecka. Frågan lyder: Hur många miljonärer har Postkodmiljonären skapat?

A. 8 B. 9 C. 10 D. 11

Rätt svar: 8

Fråga nummer 6 ska handla om TV4:s långkörare Kalla Fakta. Vad hette den allra första programledaren?

A. Jan Guillou B. Jan Scherman C. Jan Persson D. Jan Andersson

Rätt svar: A. Jan Guillou

Nästa fråga: Vad heter Lasse Brandebys rollfigur i tv-programmet Rena Rama Rolf?

A. Kurt Olsson B. Rolf Allan Mjunstedt C. Gösta Andersson D. Ove Sundberg

Rätt svar: B. Rolf Allan Mjunstedt

Nästa fråga: Vem var det som grundade TV4?

A. Agneta Sjödin B. Åke Magnusson C. Casten Almqvist D. Jan Stenbeck

Rätt svar: D. Jan Stenbeck

Fråga nummer 9: Vad heter Martin Timells inredningsprogram som har sänts i TV4 1997?

A. Sköna Hem B. Äntligen Hemma C. Mitt hem D. Bygglov

Rätt svar: B. Äntligen Hemma

Nästa fråga ska handla om TV4:s mest kända sportankare, Peppe Eng. Vad hette hans allra första sportprogram?

A. Golfhörnan B. Polohörnan C. Hockeyhörnan D. Fotbollshörnan

Rätt svar: C. Hockeyhörnan

Fråga nummer 11 ska handla om TV4:s succé Solsidan. Den 18 oktober sänds det första avsnittet av den allra sista säsongen. Vad heter Felix Herngrens rollfigur?

A. Alex B. Ove C. Fred D. Rolf

Rätt svar: A. Alex

Fråga nummer 12 handlar om TV4:s långkörare Fångarna på Fortet. Vem spelade rollen som Fader Fouras?

A. Börje Ahlstedt B. Lasse Brandeby C. Stig Ossian Eriksson D. Håkan Södergren

Rätt svar: C. Stig Ossian Eriksson

Fråga nummer 13 ska handla om TV4:s största floppprogram någonsin. Vad hette programmet där Joakim Geigert ledde?

A. Glöm inte rakhyveln B. Glöm inte tandborsten C. Glöm inte tandkrämet D. Glöm inte mobilen

Rätt svar: B. Glöm inte tandborsten

Näst sista frågan handlar om När & Fjärran. När & Fjärran var TV4: svar på SVT:s Packat och klart. Vem av följande programledare har varit med i När & Fjärran. P.S. Två alternativ är rätt.

A. Martin Örnroth B. Rickard Sjöberg C. Claes Malmberg D. Uno Svenningsson

Rätt svar: A. Martin Örnroth och B. Rickard Sjöberg

Och nu sista frågan: Vem var TV4:s första VD?

A. Björn Unger B. Björn Nordstrand C. Jan Stenbeck D. Robert Aschberg

Rätt svar: A. Björn Unger

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera