Kims Frågestund Special 16 mars 2015

God morgon och välkomna till Kims Frågestund Special. Idag ska frågorna handla mestadels om geografi. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vad heter Sveriges största sjö?

A. Vättern B. Vänern C. Mälaren D. Hjälmaren

Rätt svar: B. Vänern

2. I vilket land ligger städerna Kairo och Alexandria?

A. Tunisien B. Egypten C. Libyen D. Marocko

Rätt svar: B. Egypten

3. Vilket lands valuta heter rupier?

A. Thailand B. Japan C. Kina D. Indien

Rätt svar: D. Indien

4. Till vilken europeisk stad ska Melodifestivalvinnaren Måns Zelmerlöv åka till?

A. Berlin B. Zürich C. Wien D. Amsterdam

Rätt svar: C. Wien

5. Vad heter Mexikos högsta punkt?

A. Chimborazo B. Ojos del Salado C. Pico de Orizaba D. Pico da Neblina

Rätt svar: C. Pico de Orizaba, 5 747 m

6. I vilken tysk ligger Max Planck-universitetet?

A. Lübeck B. Kiel C. München D. Stuttgart

Rätt svar: B. Kiel

7. I vilken australensisk stad hölls olympiska sommarspelen 1956?

A. Sydney B. Melbourne C. Perth D. Adelaide

Rätt svar: B. Melbourne

8. Vilken av följande städer i Texas är störst?

A. Albany B. Abilene C. Dimmitt D. Athens

Rätt svar: B. Abilene

9. Vad heter världens största ö?

A. Island B. Baffinön C. Madagaskar D. Grönland

Rätt svar: D. Grönland

10. I vilken fransk stad har många franska kungar krönts?

A. Paris B. Lille C. Reims D. Dunkerque

Rätt svar: C. Reims

11. I vilken stad i Ungern ligger Eggenberghuset?

A. Budapest B. Miskolc C. Sopron D. Kecskemet

Rätt svar: C. Sopron

12. Från vilket land kommer en bil med nationalitetsbeteckningen CIV?

A. Elfenbenskusten B. Burkina Faso C. Sydafrika D. Etiopien

Rätt svar: A. Elfenbenskusten

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande i länder i alfabetisk ordning.

A. Malta B. Italien C. Spanien D. Grekland

Rätt svar:

D. Grekland B. Italien A. Malta C. Spanien

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera