Kims Frågestund Special 17 juni 2015

God morgon och välkomna till Kims Frågestund Special. Idag kommer frågorna att handla mestadels om:

KATTEN GUSTAF!

Ta fram penna och papper för nu drar vi igång.

1. Vad heter Gustaf på engelska?

A. Obama B. Roosevelt C. Garfield D. Grant

Rätt svar: C. Garfield

2. Vad heter Katten Gustafs husse?

A. Harald B. Jon C. Jörgen D. Jakob

Rätt svar: B. Jon

3. I vilken delstat bor katten Gustaf?

A. Texas B. Illinois C. Wyoming D. Indiana

Rätt svar: D. Indiana

4. Vad heter Gustafs hund?

A. Ådi B. Anton C. Hoppy D. Pedro

Rätt svar: A. Ådi

5. Vilken pastarätt är Gustaf förtjust i?

A. Spaghetti med köttfärssås B. Pasta Carbonara  C. Lasagne D. Pasta med tomatsås

Rätt svar: C. Lasagne

6. Vad heter Katten Gustafs skapare?

A. John Davis B. Jim Davis C. Jacob Davis D. Benny Davis

Rätt svar: B. Jim Davis

7. Vilket djur brukar ständigt dyka upp ibland hos Gustaf?

A. Ekorre B. Ko C. Spindel D. Andra katter

Rätt svar: C. Spindel

8. På vilket språk heter Gustaf Pusur?

A. Isländska B. Danska C. Norska D. Färöiska

Rätt svar: C. Norska

9. Vad heter Jons flickvän?

A. Anna B. Liz C. Susanna D. Paris

Rätt svar: B. Liz

10. Vem gjorde rösten till Gustaf i filmen med samma namn som kom 2004?

A. Robin Williams B. Rowan Atkinson C. Tom Cruise D. Bill Murray

Rätt svar: D. Bill Murray

11. En gång beställde Jon och Gustaf tio pizzor. Vad var det på toppen på pizzan?

A. Salami B. Pepperoni C. Ansjovis D. Oliver

Rätt svar: C. Ansjovis

12. Vilket företag ges ut den svenska serietidningen av Gustaf?

A. Kärnan B. Egmont C. Nordisk Film D. Brio

Rätt svar: B. Egmont

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande födelsedagsålder med rätt årtal: 1980, 1983, 1989 och 1994.

A. 5 år B. 11 år C. 16 år D. 2 år

Rätt svar: D. 2 år – 1980 A. 5 år – 1983 B. 11 år – 1989 C. 16 år – 1994

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera