Kims Frågestund Special 18 november 2015

God morgon och välkomna till frågestunden igen. Idag kommer frågorna handla om Paris eftersom det var terrordåd i förra veckan. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång.

1. Vad heter den berömda tornet som ligger i centrala Paris?

A. Gaulletornet B. Eiffeltornet C. Hollandetornet D. Lautrectornet

Rätt svar: B. Eiffeltornet

2. Vad heter skämttidningen som utsattes för ett terrordåd i januari 2015?

A. Francois Hebdo B. Nicolas Hebdo C. Charlie Hebdo D. Charles Hebdo

Rätt svar: C. Charlie Hebdo

3. Vad heter slottet som ligger utanför Paris?

A. Versailles B. Roquefort C. Grevé D. Joule

Rätt svar: A. Versailles

4. Vem var president i Frankrike när andra världskriget slutade?

A. Nicolas Sakozy B. Charles de Gaulle C. Léon Blum D. Felix Gouin

Rätt svar: B. Charles de Gaulle

5. Vad av följande är INTE namnet på en fransk ostsort?

A. Brie B. Roquefort C. Chevré D. Parmesan

Rätt svar: D. Parmesan

6. Vad hette Frankrikes valuta innan euron infördes?

A. Gulden B. Pesetas C. Franc D. Mark

Rätt svar: C. Franc

7. Vem har målat berömda tavlor med näckrosor på?

A. Renoir B. Cezanne C. Gaugin D. Monet

Rätt svar: D. Monet

8. Var i Frankrike ligger Lascauxgrottorna?

A. Lyon B. Dordogne C. Perpignan D. Bayonne

Rätt svar: B. Dordogne

9. Vad hette den franske filmkomiker som medverkade i filmen Semestersabotören?

A. Jacques Clicout B. Jacques Tati C. Jacques Cannes D. Jacques Pau

Rätt svar: B. Jacques Tati

10. Vad heter Västeuropas högsta berg som ligger i Frankrike?

A. Monte Rosa B. Mont Blanc C. Zugspitze D. Teide

Rätt svar: B. Mont Blanc

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera