Kims Frågestund Special 2 februari 2015

God morgon och välkomna till Kims Frågestund Special. Idag kommer frågorna att handla om Melodifestivalen. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågestunden.

1. Vilket år anordnades den första svenska Melodifestivalen?

A. 1957 B. 1958 C. 1959 D. 1960

Rätt svar: B. 1958

2. Vem vann Melodifestivalen 1979?

A. Tomas Ledin B. Claes-Göran Hedenström C. Ted Gärdestad D. Björn Skifs

Rätt svar: C. Ted Gärdestad

3. Vem var programledare för Melodifestivalen 2006?

A. Charlotte Perreli B. Lena Philipsson C. Kristian Luuk D. Petra Mede

Rätt svar: B. Lena Philipsson

4. I vilket land ska årets Eurovision Song Contest anordnas?

A. Portugal B. Tyskland C. Österrike D. Schweiz

Rätt svar: C. Österrike

5. Vad hette Östen med Restens schlagerlåt från 2002?

A. Efter regn kommer solsken B. Ge mig en kaka C. Maria D. Hon kommer med solsken

Rätt svar: D. Hon kommer med solsken

6. Vem vann Melodifestivalen 2003?

A. Afrodite B. Fame C. Roger Pontare D. Jan Johansen

Rätt svar: B. Fame

7. Vem var programledare för Eurovision Song Contest 1992?

A. Harald Treutiger B. Rickard Olsson C. Lill Lindfors D. RIchard Herrey

Rätt svar: A. Harald Treutiger

8. Vad heter Martin Stenmarcks vinnarlåt från 2005?

A. New York B. Washington C. Las Vegas D. Portland

Rätt svar: C. Las Vegas

9. Vad heter artisten Sean Banan egentligen?

A. Gurkan Andersson B. Sina Samadi C. Johan Sverkersson D. Niklas Strömstedt

Rätt svar: B. Sina Samadi

10. Vilket land vann Eurovision Song Contest 1977?

A. Storbritannien B. Irland C. Luxemburg D. Frankrike

Rätt svar: B. Irland

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande schlagervinnare efter när de vann. Börja med den äldsta vinnaren.

A. Jan Johansen B. Lena Philipsson C. Loreen D. Carola

Rätt svar:

D. Carola, 1983, 1991, 2006

A. Jan Johansen, 1995

B. Lena Philipsson, 2004

C. Loreen, 2012

Och det var allt från frågestunden den här gången. Missa inte Melodifestivalen nu på lördag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera