Kims Frågestund Special

God morgon och välkomna till Kims Frågestund Special. Idag ska frågorna handla om ett specialämne och det blir:

MR. BEAN!

Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vem spelade rollen som Mr. Bean?

A. John Cleese B. Rowan Atkinson C. Eric Idle D. Eddie Murphy

Rätt svar: B. Rowan Atkinson

2. I år det 25 år sedan sist sen den allra första Mr. Bean-avsnittet sändes i brittisk tv. På vilken tv-kanal sändes den?

A. BBC B. Channel 4 C. ITV D. Channel 5

Rätt svar: C. ITV

3. Hur många avsnitt blev det totalt i den serien?

A. 11 B. 12 C. 13 D. 14

Rätt svar: D. 14

4. 2002 kom en tecknad serie med Mr. Bean. Vad heter Mr. Beans teddybjörn?

A. Winnie B. Teddy C. Louis D. Benny

Rätt svar: B. Teddy

5. I vilken stad bor Mr. Bean?

A. London B. Belfast C. Cardiff D. Birmingham

Rätt svar: A. London

6. 1997 kom den första Mr. Bean-filmen. Vad är filmens undertitel?

A. Den snabba filmen B. Den roliga komedin C. Den totala katastroffilmen D. Den knäppa revyn

Rätt svar: C. Den totala katastroffilmen

7. I ett avsnitt i den tecknade serien mötte en gammal klasskamrat som dessutom äter upp all Mr. Beans mat. Vad heter han?

A. Fred B. Harry C. Michael D. Chris

Rätt svar: B. Harry

8. Vad var det som surrarde när Mr. Bean skulle äta en cupcake?

A. Ett bi B. En geting C. En fluga D. En nyckelpiga

Rätt svar: B. En geting

9. 2007 kom den andra filmen Mr. Beans semester. Till vilket land skulle han åka till?

A. Frankrike B. Spanien C. Österrike D. USA

Rätt svar: A. Frankrike

10.  Vad hette Mr. Beans flickvän?

A. Matilda B. Irma C. Greta D. Jenny

Rätt svar: B. Irma

Och nu till utslagsfrågan:

Placera följande Mr. Bean-avsnitt när de sändes för första gången. Börja med den äldsta.

A. Rum 426 B. Som Barnvakt C. Mr. Bean D. Gott nytt år, Mr Bean!

Rätt svar: C. Mr Bean, 1990 A. Rum 426, 1993 D. Gott nytt år, Mr Bean!, 1994 B. Som barnvakt, 1994

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera