Kims Frågestund Special 21 oktober 2015

God morgon och välkomna till frågestunden. Idag ska frågorna handla om ett specialämne:

KARL-ALFRED!

Ta fram penna och papper för nu kör vi igång!

1. Vad heter Karl-Alfred på engelska?

A. Popeye B. Peepeye C. Pupeye D. Poopeye

Rätt svar: A. Popeye

2. Vad heter Karl-Alfreds fästmö?

A. Gunilla B. Petra C. Olivia D. Ulla

Rätt svar: C. Olivia

3. För vilket filmbolag gjorde Karl-Alfred kortfilmerna mellan 1933-1957?

A. Universal B. Paramount C. Warner Bros. D. Columbia

Rätt svar: B. Paramount

4. Vad heter Karl-Alfreds ärkefiende nr.1? (Två alternativ är rätt)

A. Brutus B. Peter C. Bluto D. Benny

Rätt svar: A. Brutus C. Bluto

5. 1980 gjordes en långfilm med Karl-Alfred. Vem spelade huvudrollen som Karl-Alfred?

A. Oliver Hardy B. Steve Martin C. Chevy Chase D. Robin Williams

Rätt svar: D. Robin Williams

6. Vilken grönsak gör Karl-Alfred extra stark?

A. Spenat B. Rödbetor C. Morötter D. Selleri

Rätt svar: A. Spenat

7. Vad heter denna hamburgerälskade figur som dyker upp då och då i Karl-Alfred?

A. Brasse B. Frasse C. Lasse D. Nasse

Rätt svar: B. Frasse på engelska: Wimpy

8. Hur kommer det sig att Karl-Alfred fick sitt namn i Sverige?

A. Ett taget namn i Evert Taubes visor B. efter en snapsvisa C. Efter en maträtt D. Efter ett bär

Rätt svar: A. Ett taget namn i Evert Taubes visor

9. Vem har skrivit signaturmelodin till Karl-Alfred?

A. Quincy Jones B. Frank Sinatra C. Jerry Vale D. Sammy Lerner

Rätt svar: D. Sammy Lerner

10. På vilken Medelhavsö ligger Popeye Village som är ett nöjesfält?

A. Sardinien B. Kreta C. Malta D. Naxos

Rätt svar: C. Malta

11. Snart kommer den nya Karl-Alfred-filmen. För vilket filmbolag ska han göra den här gången?

A. Columbia B. Universal C. Dreamworks D. Disney

Rätt svar: A. Columbia

12. Vilken av följande sagor har Karl-Alfred INTE gjort en kortfilm av?

A. Aladdin B. Robin Hood C. Ali Baba D. Snövit

Rätt svar: D. Snövit

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses nästa gång igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera