Kims Frågestund Special 23 maj 2016

God morgon och välkomna till denna specialprogram. Idag kommer frågorna handla om ett land och det är:

JAPAN!

Ta fram penna och papper för nu drar vi igång.

1. Vad heter huvudstaden i Japan?

A. Kyoto B. Osaka C. Tokyo D. Yokohama

Rätt svar: C. Tokyo

2. Vad av följande är en japansk maträtt?

A. Sashimi B. Wagashi C. Sumo D. Sake

Rätt svar: A. Sashimi, en slags sushi.

3. Vad kallas japanska tecknade serier?

A. Manga B. Animation C. Greyhound D. Hentai

Rätt svar: A. Manga

4. Vad heter denna animeserie som började 1992?

A. Pokémon B. One Piece C. Dragon Ball Z D. Sailor Moon

Rätt svar: D. Sailor Moon, alias Usagi Tsukino

5. Vad heter Pikachus Pokémontränare?

A. Henry B. Ash C. Gregor D. Ken

Rätt svar: B. Ash

6. I vilken stad gick vinter-OS 1998?

A. Nagasaki B. Hakodate C. Nagano D. Hiroshima

Rätt svar: C. Nagano

7. Vem har regisserat den klassiska filmen De sju samurajerna från 1954?

A. Hayao Miyazaki B. Akira Kurosawa C. Shigeru Miyamoto D. Joe Hisaishi

Rätt svar: B. Akira Kurosawa

8. Från vilket företag kommer Super Mario ifrån?

A. Mitsubishi B. Nissan C. Nintendo D. Sega

Rätt svar: C. Nintendo

9. Vad heter en japansk dikt med ett annat namn?

A. Poko B. Haiku C. Demento D. Fuji

Rätt svar: B. Haiku

10. Hur hög var den krafigaste jordbävningen som ägde rum i Fukushima 2011?

A. 8,0 B. 8,5 C. 9,0 D. 9,5

Rätt svar: C. 9,0

11. Vad heter Japans premiärminister?

A. Sosuke Uno B. Shinzo Abe C. Takashi Hara D. Yoshiro Mori

Rätt svar: B. Shinzo Abe

12. Vad av följande är namnet på en japansk teaterform?

A. Ni B. No C. Ne D. Nu

Rätt svar: B. No

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande Nintedo-karaktärer i alfabetisk ordning.

A. Luigi B. Link C. Kirby D. Samus Aran

Rätt svar:

C. Kirby B. Link A. Luigi D. Samus Aran

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen! Tills dess, ha det så bra!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera