Kims Frågestund Special 7 december 2015

God morgon och välkomna till specialfrågestunden. Idag ska det handla om frågor kring julen. Ta fram penna och papper för nu drar vi igång.

1. Vad heter god jul på finska?

A. Hyvää Päivää B. Hyvää Joulua C. Hyvää Nyår D. Hyvää Suomi

Rätt svar: B. Hyvää Joulua

2. Från vilket land kommer juldrycken Äggtoddy?

A. Tyskland B. Danmark C. USA D. Grönland

Rätt svar: C. USA

3. I vilken amerikansk delstat ligger nöjesparken Santa Claus World?

A. Illinois B. Wyoming C. Idaho D. Indiana

Rätt svar: D. Indiana

4. Vad heter chokladasken som består av en chokladbit formad som en apelsinklyfta?

A. Belgiska bågar B. Romerska bågar C. Tyska bågar D. Engelska bågar

Rätt svar: B. Romerska bågar

5. Vad heter god jul på isländska?

A. Gladelig jol B. Gladelig geyser C. Gladelig bollur D. Gladelig nyår

Rätt svar: A. Glaedelig jol

6. Vad av följande ingår i det amerikanska julbordet?

A. Leverpastej B. Kalkon C. Skinka D. Sill

Rätt svar: B. Kalkon

7. Vad heter SVT:s julvärd som var det mellan 1972 och 2002?

A. Bengt Feldreich B. Lasse Kronér C. Ingvar Oldsberg D. Arne Weise

Rätt svar: D. Arne Weise

8. Vad heter den tredje Ett päron till farsa-filmen som utspelar kring jul?

A. Semester i Europa B. I Las Vegas C. Firar jul D. Firar påsk

Rätt svar: C. Firar jul

9. Vad heter huvudstaden på Julön?

A. Flying Fish Cove B. Suva C. Nuku’alofa D. Port Vila

Rätt svar: A. Flying Fish Cove

10. Vad heter Macaulay Culkins rollfigur i Ensam Hemma-filmerna?

A. Burt McCalister B. Kevin McCalister C. John McCalister D. Buzz McCalister

Rätt svar: B. Kevin McCalister

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande tv-julkalendrar i ordning när de kom. Börja med den äldsta.

A. Sunes jul B. Mysteriet på Greveholm C. Tjuvarnas jul D. Allrams höjdarpaket

Rätt svar: A. Sunes Jul, 1991 B. Mysteriet på Greveholm, 1996 D. Allrams höjdarpaket, 2004 C. Tjuvarnas jul, 2011

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera