Kims Frågestund Special 8 juni 2016

God morgon och välkomna till frågestunden special. Nu är det mindre än 2 veckor kvar till allsångsprogrammen som drar igång. Lotta på Liseberg börjar den 27 juni och Allsången på Skansen den 28 juni. Och dagens frågestund handlar om allsångslåtar. Ni kommer att få se en vers från en känd melodi och ni ska gissa vem eller vilka som har gjort låten. Lycka till!

1. Jag tror, jag tror på sommaren, jag tror, jag tror på sol igen?

A. Lena Olin B. Lasse Dahlqvist C. Mats Olin D. Robert Broberg

Rätt svar: C. Mats Olin

2. Engelska flottan har siktats vid Vinga, oh boy, oh boy, oh boy?

A. Evert Taube B. Lasse Dahlqvist C. Lasse Lönndahl D. Jan Johansen

Rätt svar: B. Lasse Dahlqvist

3. Eloise är en mer än bara vänner?

A. Vikingarna B. Matz-Bladhs C. Arvingarna D. Thorleifs

Rätt svar: C. Arvingarna

4. I Roslagens famn på den blommande ö, där vågorna kluckar mot strand?

A. Robert Aschberg B. Lotta Engberg C. Ingvar Oldsberg D. Evert Taube

Rätt svar: D. Evert Taube

5. Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen?

A. Lennart Hagvall B. Green Day C. Christer Sjögren D. Brolle

Rätt svar: A. Lennart Hagvall

6. Befälhavaren på Ångermanälven?

A. Olle Ljungström B. Freddie Wadling C. Prince D. Leppe Sundewall

Rätt svar: D. Leppe Sundewall

7. Gulligullan, som en gök (Koko)?

A. Arvidsjaur-Jokke B. Arjeplog-Mats C. Jokkmokks-Jokke D. Rättviks-Nisse

Rätt svar: C. Jokkmokks-Jokke

8. Pop opp i topp, det är toppen i år, pop opp oppi topp pop?

A. Mora Träsk B. Thore Skogman C. Alice Timander D. Git Gay

Rätt svar: B. Thore Skogman

9. Ingenting går upp mot gamla Skåne?

A. Edvard Persson B. John Elfström C. Siw Malmqvist D. Åke Söderblom

Rätt svar: C. Siw Malmqvist

10. Jag trivs bäst i öppna landskap?

A. Ulf Lundell B. Bellman C. Kicki Danielsson D. Bonnie Tyler

Rätt svar: A. Ulf Lundell

11. Det var dans bort i vägen på lördagsnatten?

A. Larz-Kristers B. Vikingarna C. Black Jack D. Sven-Ingvars

Rätt svar: D. Sven-Ingvars

12. Fyra bugg och Coca-cola, spela freestyle med fräck musik?

A. Elisabeth Andreassen B. Lotta Engberg C. Joakim Berg D. Tommy Körberg

Rätt svar: B. Lotta Engberg

Och det var allt från frågestunden idag. Vi ses nästa gång igen. Ha det så bra!

Skribent: Kim Westman

021

Kommentera