Kims Frågestund Special

God morgon och välkomna till min frågestund igen. Idag ska frågorna handla om ett specialämne och det blir:

SIMPSONS! Ta fram penna och papper för nu drar vi igång frågesporten.

1. Vilken färg är det på Simpsons hud?

A. Grön B. Gul C. Lila D. Röd

Rätt svar: B. Gul

2. I vilken fiktiv stad bor familjen Simpson?

A. Simpsonville B. Homerville C. Springfield D. Portland

Rätt svar: C. Springfield

3. När började SIMPSONS att sändas i amerikansk tv?

A. 1989 B. 1990 C. 1991 D. 1992

Rätt svar: A. 1989

4. Vad heter den här Simpsons-figuren som är nyhetsankare?

A. Sideshow Bob B. Moe C. Kent Brockman D. Ralph Wiggum

Rätt svar: C. Kent Brockman

5. Vem var som sköt Mr. Burns i ett känt SImpsons-avsnitt som sändes 1995?

A. Marge B. Bart C. Homer D. Maggie

Rätt svar: D. Maggie

6. Vad heter katt och musduon som dyker upp som tecknad kortfilm i Krustys TV-show?

A. Tom & Jerry B. Itchy & Scratchy C. Piff & Puff D. Bill & Bull

Rätt svar: B. Itchy & Scratchy

7. Vad är Homer Simpson förtjust i?

A. Donuts B. DUFF C. Titta på TV D. Åka till Moe´s

Rätt svar: Alla alternativen är rätt

8. Vilken färg är det på Marge Simpsons hår?

A. Blått B. Rosa C. Grönt D. Vitt

Rätt svar: A. Blått

9. När kom Simpsons-filmen som är just nu den enda långfilmen med Simpsons?

A. 2005 B. 2006 C. 2007 D. 2008

Rätt svar: C. 2007

10. Hur mycket dollar var det på böteslappen när Homer var i New York 1998?

A. 150 dollar B. 250 dollar C. 350 dollar D. 450 dollar

Rätt svar: B. 250 dollar

Och nu till utslagsfrågan:

Ordna följande Simpsons-karaktärer i alfabetisk ordning.

A. Edna Krabappel B. Mr. Burns C. Sideshow Bob D. Krusty the Clown

Rätt svar:

A. Edna Krabappel

D. Krusty the Clown

B. Mr. Burns

C. Sideshow Bob

Och det var allt från frågestunden den här gången. Vi ses snart igen!

Skribent: Kim Westman

Kommentera