Oskars Bästa Recept.

Image

VARMRÄTT

FYLLD KYCKLINGFILE MED KLYFTPOTATIS OCH KALLSÅS

Recept för 4 personer

Ingredienser till kycklingen:

1st kycklingfilé

1st block grekisk fetaost

1st burk med soltorkade tomater I olja med örter och vitlök

1st kruka färsk basilika

2 krm svartpeppar

5 msk chilimarinerade vitlöksklyftor

2st paket bacon

 

Ingredienser till potatisklyftor:

20st potatisar

1½ dl rapsolja

2dl sesamfrön (eller efter behov)

Flingsalt efter smak

 

Ingredienser till såsen:

överblivna röran från kycklingen

½ L turkisk yoghurt

½ krm salt

 

Gör så här:

1. Skär ett snitt i kycklingfilén så det blir en ficka.

2. Mixa ihop fetaosten, soltorkade tomater (uteslut oljan), basilikan, svartpeppar och de chilimarinerade vitlöksklyftorna till en röra. (spara lite av röran till såsen).

3. Fyll fickan i kyckling filerna med röran.

4. Snurra bacon runt kycklingfilerna

5. Stek kycklingfilerna i ugnssäker form i 225 grader i cirka 35 minuter.

 

Gör så här med potatisen:

1. Skala potatisarna och skär dem i klyftor.

2. Lägg klyftorna på en plåt.

3. Häll över oljan och strö på sesamfröna.

4. Flingsalt efter smak.

5. Stek potatisklyftorna i ungen på 200 grader i 45 minuter eller till de fått en fin färg.

 

Gör så här med såsen:

1. Blanda ihop den överblivna röran från kycklingen med turkisk yoghurt och salter till en kall sås.

Kommentera